Tatar med sennepscreme på ristet rugbrød

tatar

Min lokale Kvickly havde tatar på tilbud - 180 g for 10 kr. Det var da ikke til at stå for og til den pris, så kan man ovenikøbet også tillade sig at eksperimentere lidt og servere det på en anden måde end den sædvanlige.

Opskrift:

  • 2 x 180 g tatar
  • 3 stykker rugbrød
  • 1 tsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 skvæt citron
  • 2 håndfulde frisk spinat - groft hakket
  • 1 håndfuld persille - groft hakket
  • 15-20 blade blomsterkarse
  • 10 radisser -  i skiver
  • 2-3 spsk kapers
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk Cheasyfraiche
  • ½ spsk hele gule sennepsfrø
  • ½ spsk Coleman's sennepspulver
 

Pensel rugbrødet med en anelse olie og salt. Rist det sprødt i ovnen på 225 grader i ca 5 minutter.

Rist de hele gule sennepsfrø på en tør pande, indtil de begynder at poppe. Bland mayonnaise, Cheasyfraiche, sennepspulver, sennepsfrø til en creme og smag til med salt og peber.

Giv rødløgringene 1 knips salt og 1 skvæt citronsaft og kram det lidt sammen.

Fordel spinat, persille og radisser på 2 tallerkener. Placér et stykke ristet rugbrød på hver tallerken. Læg halvdelen af kødet på hvert stykke brød.

Pynt med løgringe, kapers, blomsterkarse, små stykker af det 3. stykke rugbrød og små klatter af sennepscremen.