"Indiske" kartoffel/gulerodsfrikadeller og krydret blomkål med tomat-raita

Lyst til indisk mad og meatless monday er heldigvis nemt at forene. Her får du mit bud på et vegetarisk indisk måltid - nemlig grønne frikadeller, krydret blomkål/kikærtebix og tomat-raita. Jeg serverede også købe-naan til, men der blev næsten ikke spist noget af det, så det kunne jeg have sparet mig.

Krydret blomkål:

  • 1 lille blomkålshoved i små buketter
  • 1 stort løg skåret i halve ringe
  • 1 spsk olie eller smør
  • 2 spsk god karry - gerne hjemmelavet
  • ½ dåse kikærter
  • 15 smuttede mandler
  • 2 håndfulde rosiner
  • 2 fed hvidløg - presset
  • Salt og peber
 

Svits karry og løg i olie/smør  i en dyb pande. Tilsæt blomkål og steg ca 5 minutter. Tilsæt så kikærter og steg indtil løgene er bløde og blomkålen er mør, men stadig har bid. Kom de resterende ingredienser på panden og steg yderligere 3-4 minutter.

Kartoffel/gulerodsfrikadeller:

  • 350 g skrællede kartofler i mindre stykker
  • 150 g gulerod i mindre stykker
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 1 rød chili i små tern
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • Saft og skal af ½ citron
  • 70 g rasp
  • 2 æg
  • 1 spsk  korianderfrø - stødt
  • 1 spsk fennikelfrø - stødt
  • 2 tsk spidskommen - stødt
  • Salt og peber
  • 2-3 tsk olie eller smør til at stege i
 

Kog kartoffel og gulerod helt møre i vand uden salt. Mos det med en gaffel - der må stadig godt være små stykker af gulerod i. Bland de andre ingredienser i mosen og form 18-20 frikadeller. Steg dem 4-5 minutter på hver side i lidt smør eller olie.

raita

Tomat-raita:

  • 3 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld cherrytomater i kvarte
  • 1 forårsløg i tynde ringe
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 tsk nigellafrø
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser sammen og lad trække i køleskab en halv times tid.