"Indiske" kartoffel/gulerodsfrikadeller og krydret blomkål med tomat-raita
Lyst til indisk mad og meatless monday er heldigvis nemt at forene. Her får du mit bud på et vegetarisk indisk måltid - nemlig grønne frikadeller, krydret blomkål/kikærtebix og tomat-raita. Jeg serverede også købe-naan til, men der blev næsten ikke spist noget af det, så det kunne jeg have sparet mig.
Krydret blomkål:
- 1 lille blomkålshoved i små buketter
- 1 stort løg skåret i halve ringe
- 1 spsk olie eller smør
- 2 spsk god karry - gerne hjemmelavet
- ½ dåse kikærter
- 15 smuttede mandler
- 2 håndfulde rosiner
- 2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
Svits karry og løg i olie/smør i en dyb pande. Tilsæt blomkål og steg ca 5 minutter. Tilsæt så kikærter og steg indtil løgene er bløde og blomkålen er mør, men stadig har bid. Kom de resterende ingredienser på panden og steg yderligere 3-4 minutter.
Kartoffel/gulerodsfrikadeller:
- 350 g skrællede kartofler i mindre stykker
- 150 g gulerod i mindre stykker
- 3 forårsløg i tynde ringe
- 1 rød chili i små tern
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 spsk friskrevet ingefær
- Saft og skal af ½ citron
- 70 g rasp
- 2 æg
- 1 spsk korianderfrø - stødt
- 1 spsk fennikelfrø - stødt
- 2 tsk spidskommen - stødt
- Salt og peber
- 2-3 tsk olie eller smør til at stege i
Kog kartoffel og gulerod helt møre i vand uden salt. Mos det med en gaffel - der må stadig godt være små stykker af gulerod i. Bland de andre ingredienser i mosen og form 18-20 frikadeller. Steg dem 4-5 minutter på hver side i lidt smør eller olie.
Tomat-raita:
- 3 dl yoghurt naturel
- 1 håndfuld cherrytomater i kvarte
- 1 forårsløg i tynde ringe
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 tsk tørret mynte
- 1 tsk nigellafrø
- Salt og peber
Bland alle ingredienser sammen og lad trække i køleskab en halv times tid.