Kylling i karry som vor mor ikke lavede den - og marokkansk gulerodssalat

kylling-i-karry 48Jeg havde sådan to enlige hele kyllinglår, som ikke er helt nok til tre personer, hvis man bare spiser dem som som de er, så jeg valgte at bruge dem til en omgang kylling i karry med et twist. Jeg serverede couscous og marokkansk inspireret gulerodssalat til.

Kylling i karry:

  • 2 hele kyllinglår eller tilsvarende
  • 1 gulerod i mindre stykker
  • 2 løg i både
  • 10 hele peberkorn
  • Salt
  • Vand til at koge kyllingen i
  • 2 tsk olie
  • 2 spsk god karry - gerne hjemmelavet
  • 1 stor spsk friskrevet ingefær
  • 3 fed hvidløg - finthakket eller revet
  • 1 finthakket chili
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 stang kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1-2 kyllingbouillonterninger
  • 1 dåse borlottibønner - eller evt kikærter
  • 1 tsk sukker
 

Sæt kylling over i en gryde med vand, der lige dækker. Læg det ene løg, gulerod, salt og peberkorn i vandet og kog kyllingen under låg i ca 45 minutter.

Tag kyllingen op af kogevandet og sæt den til afkøling. Si kogevandet og lad det  koge ind til et par dl. (Gem evt gulerodsstykkerne og tilsæt dem i retten sammen kyllingkødet senere). Imens kogevandet koger ind, svitses karry af i lidt olie i en dyb pande sammen med det andet løg et minut. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili og steg endnu et minut.

Hæld madlavningsfløden i løg/karryblandingen og tilsæt kanelstang, stjerneanis og bouillonterning og kog sovsen ind, indtil den har konsistens som alt for tyk sovs. Imellemtiden pilles kyllingkødet fra benene.

Tilsæt det indkogte kogevand fra kyllingen, kyllingkødet og borlottibønnerne og bland det sammen uden at mose bønnerne. Lad retten koge op og smag til med salt og 1 tsk sukker.

Couscousen overhælder jeg med kogende vand i en skål i forholdet 2 dele couscous til 3 dele vand. Vandet tilsætter jeg ½ smuldret bouillonterning. Sætter husholdningsfilm over skålen og lader det trække i 15 minutter. Tilsæt evt. den færdige couscous 1 håndfuld finthakket persille.

GULERODSALAT-e1435934083911 48Marokkansk gulerodssalat:

  • 3 gulerødder - groftrevet
  • 2 appelsiner i små stykker - uden skræl
  • 2-3 spsk tørrede tranebær
  • 1 lille håndfuld ristede hasselnødder
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk kanel
  • 1 knips chiliflager
  • 50 g feta i mindre stykker
  • Lidt persille til pynt
 

Bland alle ingredienser - undtaget feta og persille - sammen på et fad. Pres også evt appelsinsaft fra skrællerne over salaten. Pynt med feta og persille.