Kold grøntsagssuppe med mandler og krebsehaler

koldsDet er ikke den store appetit, der præger værket, når det er så varmt som i de seneste par dage - slet ikke når jeg samtidig er møg forkølet og hoster som en sælhund, men lidt skal man alligevel have og en kold grøntsagssuppe er dejlig læskende i varmen og samtidig fuld af sunde sager til at bekæmpe forkølelsen med.

Opskrift:

  • 1 agurk - tag næsten halvdelen fra til pynt
  • 4 asparges
  • 1  stor grøn peberfrugt
  • 1 stor stængel bladselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ stærk grøn chili
  • 1 lille hoved hjertesalat
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • 50 g smuttede mandler - tag lidt fra til pynt
  • ½ liter yoghurt naturel
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 3 grøntsagsbouillonterninger opløst i en anelse varmt vand
  • Ca 3 dl vand  evt. som isterninger
  • Salt og peber
  • 2 dl cheasyfraiche
  • Ca 150 g krebsehaler
 

Hak grøntsagerne groft - husk at tage et stykke agurk fra. Blend grøntsagerne sammen med krydderurter, mandler, yoghurt, olivenolie, æbleeddike, bouillon og vand/isterninger til en homogen masse. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere æbleeddike. Lad suppen trække ½ time i køleskab eller fryser.

Skær det resterende stykke agurk i små tern og server suppen iskold med dem,  en klat cheasyfraiche og krebsehalerne. Giv evt. godt brød til