Bánh mì - vietnamesisk sandwich i min fortolkning

banh-mi (1) reNår det er så varmt, som i disse dejlige dage, så lokker en lækker sandwich altså mere end steg med sovs og kartofler. Idag valgte jeg at lave min fortolkning af en vietnamesisk sandwich-klassiker, som laves i et hav af forskellige versioner, men grundprincipperne er;  svinekød, friske og syltede grøntsager og chilimayo i hvidt brød.

 

Syltede gulerødder og radiser:

  • 2 store gulerødder
  • 5-6 radiser
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 0,5 dl vand
  • 1 stor spsk sukker
  • Salt og peber
 

Skær eller lad en foodprocessor snitte gulerødder og radisser i fine stave. Bland eddike, vand, sukker, salt og peber og lad grøntsagerne trække i lagen i mindst 1 time

Chilimayo:

  • 3 spsk god mayo
  • 3 spsk cheasyfraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stærk rød chili i bittesmå tern
  • Evt lidt chilisovs
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser sammen og smag evt til med mere chili.

 

Kødet:

  • 5oo g magert flæsk i skiver eller nakkekoteletter skåret i halve
  • 3 fed hvidløg - fint revet
  • 1 tommelstort stykke frisk ingefær - fint revet
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk fiskesovs
  • 2 spsk kechap manis
 

Kom alle ingredienser undtaget kødet ned i en frysepose og bland det godt til en marinade. Kom kødet i posen og fordel marinaden udover det. Bind knude på posen og lad kødet marinere mindst 1 time i køleskabet. Steges efterfølgende på en pande, indtil det er fint brunt og så sprødt, som du foretrækker.

Endvidere:

  • 2-3 fuldkorns-flûte
  • Salat - vi brugte feldsalat idag
  • 1 rødløg i skiver
  • Næsten en hel agurk i skrå skiver
  • Evt frisk koriander og chili i tynde ringe
 

Lun brødet i ovnen, så det stadig er blødt. Skær det i det ønskede antal stykker og del stykkerne på langs, men lad dem lige hænge sammen i den ene side.  Smør brødet med chilimayo og kom kød, friske og syltede grøntsager i. Spis og nyd.