Spicy gris og agurkesalat på kinesisk

kina reI dag stod den på "sidste anvendelsesdags-svinekoteletter" til 10 kr for 500 g i min lokale Netto. Jeg valgte at lave dem med kinesisk islæt og servere dem sammen med fuldkorns-ris og en syrlig/stærk agurkesalat.

Opskrift:

  • 500 g svinekoteletter eller andet magert svinekød i tynde strimler.
  • 1 portion marinade - se opskrift længere nede på siden
  • 1 spsk olie
  • 1 aubergine i ca 4 x 4 cm tern
  • 2 rødløg i både
  • Salt
  • 2 forårsløg skåret i tynde ringe
 

Læg svinekød-strimlerne i marinaden og lad dem trække i et par timer i køleskab. Tag dem ud af køleskabet ½ times tid før, du skal bruge dem, så de ikke er så kolde.

Steg aubergine gyldne i olie i en dyb pande. Kom løg på og lad også dem få lidt farve. Tilsæt kødet og marinaden og steg yderligere  7-8 minutter, så alt kødet er netop gennemstegt og marinaden har glaseret kød og grøntsager. Smag til med salt. Tag panden fra varmen og drys med forårsløg.

Marinade:

  • 3 spsk soya
  • 2 spsk sød soya
  • 3 spsk østerssovs
  • 1 spsk kinesisk riseddike - alternativt balsamico
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk honning
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 tommelstort stykke ingefær - fintrevet
  • 2 spsk sichuanpeber - stødt eller kværnet
  • 1 tsk stærke chiliflager
  • 1 forårsløg - finthakket
 

Bland alle ingredienser til en marinade.

kinesisk-a reAgurkesalat:

  • 1 agurk
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk balsamico
  • 1 knips stødt sichuanpeber
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 rød stærk chili i små tern
  • Salt
  • Evt 1 spsk gulerod i små tern som pynt
 

Halvér agurken og skrap kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver. Bland de øvrige ingredienser til en lage og kom agurkeskiverne heri. Lad agurkesalaten trække ½ times tid inden servering.