Spaghetti med sardiner, citron, parmesan og sprødt drys

sardin-e1435841147450 reNormalt spiser man ikke ost til fiske-pastaretter, men det skal der altså til denne. Både i selve retten og drysset ovenpå sammen med sprødt drys af stegte krydrede brødkrummer.

krumme1-e1435841535926 ny

Start med at lave de sprødstegte brødkrummer.

Sprødt drys:

  • Brød svarende til 2-3 skiver ciabattabrød
  • 1 lille håndfuld persille - grofthakket
  • ½ solo hvidløg - grofthakket
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
 

Findel brød, persille og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt salt og peber. Varm olien på en pande og steg brødblandingen heri i 2-3 minutter, indtil det er sprødt og lysebrunt. Sæt til side og server i en skål på spisebordet, så hver især selv kan drysse det på pastaretten.

sardintal-e1435840824713 reSpaghetti med sardin

  • Ca 300 g fuldkorns-spaghetti
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 solo hvidløg - presset
  • 1 knips chiliflager
  • 1 stor spsk koncentreret tomatpuré
  • Saft af 3 små citroner
  • Salt og peber
  • 1  stor håndfuld persille - finthakket
  • Ca 100 g friskrevet parmesanost
  • 2 dåser sardiner i olie - drænet og så vidt muligt uden ben
 

Kog pastaen som anvist på pakken. Imens varmes olivenolie på en pande og hvidløg og chiliflager svitses heri i 20-30 sekunder. Tilsæt tomatpuré og steg yderligere 1 minut.

Rør tomat/hvidløgsolien med citronsaft, salt og peber. Kom persille og parmesan i og vend det sammen. Bland den færdigkogte og varme spaghetti i og vend forsigtigt sardinerne i mindre stykker i pastaen.

Server med det sprøde brød-drys, friskrevet parmesan og en enkel salat.

Dagens salat af iceberg, tomat, agurk, forårsløg og sorte oliven.