Spicy kyllingelår med ananas/avokado/bønne-salat og ingefærdressing
Dagens menu sendte tankerne til Caribien. Stærkt, krydret, sødt og saftigt.
Kyllingen:
- 900 g kyllingelår
- Saft af 1 lime
- 5 spsk soya
- 2 spsk olie
- 4 fed hvidløg - presset
- 2 spsk friskrevet ingefær
- 1 meget stærk rød chili - i små tern
- peber
- Salt
- ½ dåse sorte bønner
Bland lime, soya, olie, hvidløg, ingefær, chili og peber til en marinade og hæld den over kyllingen. Drys lårene med lidt salt. Steg i ovnen ca 35 minutter på 225 grader. Dryp kyllingen med saften i bunden af fadet en enkelt gang undervejs. Straks kyllinglårene kommer ud af ovnen, hældes bønnerne i fadet og vendes i kødkraften/marinaden. Server bønnerne som ekstra tilbehør til kyllingen.
Ingefærdressing:
- 3 dl cheasyfraiche
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 meget stærk rød chili - finthakket
- Saft af en lime
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Rør alle ingredienser til en dressing og lad den trække på køl en halv times tid.
- 1 meget moden ananas i tern
- 2 avokado i tern + et skvæt citronsaft, så avokadoen ikke bliver alt for brun
- ½ stor rød peber i strimler
- 3 forårsløg - i tynde ringe
- ½ dåse sorte bønner
Anret alle ingredienser pænt og server ingefærdressingen til salaten.