Ovnbagt laks og grøntsager med artiskokcreme

laks-58 reI dag fik jeg fat i et dejlig stykke laks på lidt over 700 g for 90 kr. Den ene halvdel røg i fryseren og den anden halvdel, spiste min datter og jeg til aftensmad. Både laks, kartofler og grøntsager blev tilberedt i ovn, så det var dejlig nemt. Artiskokcremen er der heller ikke mange ben i, hvis man har en foodprocessor.

Laks og grøntsager:

  • 1 stykke laks på ca 350 g
  • Salt og peber
  • 6 kartofler i kvarte
  • 1 stor gulerod i tykke skrå skiver
  • 1 grøn peber i brede strimler
  • 2 håndefulde grønne bønner
  • 2 nye løg i kvarte
  • 2 skiver bacon i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 knips chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ citron
 

Kom alle grøntsagerne i et ovnfast fad og vend dem med olie, bacon, hvidløg, timian, chiliflager, salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn. Efter 20 minutter krydres laksen godt med salt og peber og trækker i 15 minutter.

Når laksen har trukket de 15 minutter, tages grøntsagsfadet ud af ovnen og grøntsagerne skubbes lidt til side og laksen lægges i fadet. Sæt fadet i ovnen og skru ned på 200 grader. Efter 15 minutter er laks, kartofler og grøntsager færdige og tages ud af ovnen. Pres citronen udover laks og specielt grøntsagerne.

arti 58Artiskokcreme:

  • 1 dåse artiskokker naturel
  • 200 g ricotta
  • 100 emmentaler - mindre stykker
  • 2 fed hvidløg - groft hakket
  • Saft af en lille halv citron
  • Salt og peber
 

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en homogen masse. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server cremen som dyppelse til laks og grøntsager.