Hyben/fersken-chutney med chili

chut reIdag har jeg lavet  en rigtig lækker chutney af hyben plukket ved Kronborgs volde, hjemmegroede chili og tilbudsferskner fra Fakta. Chutney'en vil  passe rigtig godt ovenpå en ostemad eller til krydrede indiske retter.

Opskrift:

  • 250 g rensede hyben
  • 2 godt modne ferskner - i mindre stykker
  • 1 spsk olie
  • 2 løg - i tynde ringe
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tommelstort stykke frisk ingefær - finthakket
  • 2 røde stærke chili - halverede.
  • 3 stænger kanel
  • 6 stjerneanis
  • 6 hele grønne kardemommefrø
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl æbleeddike
 

Klar løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilsæt chili og ingefær, kanel, stjerneanis og kardemommefrø, salt og peber og steg i 1-2 minutter. Kom hyben og ferskener i gryden og steg endnu 1 minut. Hæld sukker, vand og eddike i gryden og lad chutney'en simre uden låg 1 times tid eller indtil den har den rigtige konsistens. Rør jævnligt i chutney'en undervejs. Hæld på rene skoldede sylteglas.