Indiske kofta med agurke/tomat-raita
Der stod indisk på menuen, så jeg kunne få brugt noget af min hjemmelavede hyben/fersken-chutney. Det blev til krydrede kofta/kødboller af hakket kylling på naanbrød med grønt, raita og så chutney'en som prikken over i'et.
Kofta:
- 500 g hakket kyllingkød
- 3 fed hvidløg - revet
- 1 spsk revet ingefær
- 1 løg - revet
- 75 g smuldret blød feta
- 2 spsk garam masala
- 1 tsk karry
- Salt og peber
Bland alle ingredienser grundigt og form ca 15 kødboller, som lægges i et ovnfast fad med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader.
- 3,5 dl yoghurt naturel
- 1 stærk chili - finthakket
- 3 fed hvidløg - fint revet
- 1 spsk ingefær - fint revet
- 1 forårsløg - fintsnittet
- Skal og saft fra ½ lime - skallen fint revet
- 1 tsk stødt spidskommen
- Salt og godt med peber
- ½ agurk - halveret, indmaden skrabet ud med en ske og derefter skåret i skiver
- 1 stor tomat uden indmad - skåret i tern
Bland alle ingredienser undtaget agurk og tomat til en dressing. Vend agurkskiver og tomattern i dressing og lad raita'en trække 20-30 minutter inden servering.
Salat af hakket frisk spinat, revet gulerod, rødløg og tørrede tranebær, samt skiver af melon til "dulme" smagsløgene med.