Kylling med provencalske grøntsager og fetacreme med soltørret tomat

kyl-med-fs (1) rereI dag stod den endnu engang på kylling - nemlig i en dejlig nem udgave, hvor kød, kartofler og grøntsager tilberedes i samme bradepande, så der både spares tid, strøm og opvask. Samtidig smager det rigtig godt og ser fint ud. Lav fetacremen, imens kyllingen og grøntsagerne passer sig selv i ovnen.

grønt-til-kyl k

Kylling med provencalske grøntsager:

  • 1 kylling delt i 8 stykker
  • 9 hele fed hvidløg med skræl
  • 10 kartofler med skræl i ca 1- 1,5 cm tykke skiver
  • 1 squash i ca 1,5 cm tykke skiver
  • 9 cocktailtomater - halveret
  • 5 små løg - halveret
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk herbes de Provence
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • ½ lille citron
  • Frisk basilikum
 

 Læg kylling, kartoffelskiver og grøntsager i ét lag i en bradepande beklædt med bagepapir. Giv hver hvidløgsfed et dunk med skaftet af en kniv, så de mases let og læg dem ind under kyllingstykkerne. Dryp både kylling, kartofler og grøntsager med olivenolie og drys med herbes de Provence, salt og peber. Giv kyllingen et let drys chiliflager.

Sæt bradepanden i en varm ovn i ca 45 minutter på 200 grader. Pres citronsaft udover grøntsager og kartofler, straks de kommer ud af ovnen og pynt med frisk basilikum.

Fetacreme med soltørret tomat:

  • 150 g blød feta
  • 200 g cheasyfraiche
  • 2-3 fed hvidløg - presset
  • 3 spsk soltørret tomat i tern
  • ca 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber
 

Blend feta, cheasyfraiche og hvidløg med en stavblender til en jævn creme. Læg ternen af soltørret tomat ovenpå cremen og sæt stavblenderen nedover og kør 3 sekunder, så de soltørrede tomater stadig har lidt struktur. Smag til med citronsaft, salt og peber.