Gulerod/kokos-suppe med ingefær og chili, og hjemmebagte naanbrød

suppe-og-naan2Mandag er jo lig med "meatless" herhjemme og således også i dag, hvor jeg lavede en dejlig godt krydret gulerodssuppe med kokosmælk. Hertil fik vi hjemmelavede naanbrød - "bagt" på panden.

suppe2Suppen:

  • 2 små løg - groft hakket
  • 4 fed hvidløg - groft hakket
  • 2 tommelstore stykker ingefær - groft hakket
  • 1 stærk rød chili - groft hakket
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk  karry
  • 5 gulerødder i mindre stykker
  • 1 stor kartoffel i mindre stykker
  • 7,5 dl vand
  • 4 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • Salt og peber
 

Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i lidt olie i en gryde. Tilsæt garam masala og karry og svits det kort. Tilsæt gulerødder og kartofler og steg endnu et par minutter, men pas på at krydderierne  ikke brænder på. Hæld vandet i gryden og tilsæt bouillonterninger og lad det koge ca 20 minutter, indtil gulerødder og kartofler er helt møre.

Tilsæt kokosmælk og blend suppen med en stavblender. Lad suppen simre ca 5 minutter. Smag til med salt og peber. Server suppen med naanbrød og evt lidt nødder og rosiner eller andet tørret frugt som drys.

naan2Naanbrød:

  • 20 g gær
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g grahamsmel
  • Ca 300 g hvedemel
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk jomfru i det grønne
 

Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt yoghurt, olie, bagepulver, salt, sukker og grahamsmel og bland det godt.  Kom hvedemelet i lidt efter lidt, indtil dejen er elastisk og ikke alt for klistrende. Dæk skålen med et viskestykke og sæt den lunt. Lad dejen hæve ca 2 timer til dobbelt størrelse.

Del dejen i 8 kugler og tryk dem flade med håndroden - de skal være ca ½ cm tykke og faconen må gerne være lidt "rustik". Steg hvert brød i en anelse olivenolie på en middelvarm pande i ca 5 minutter i alt - vend en enkelt gang undervejs. Tryk brødet mod panden, når du har vendt det. Læg et låg over panden, imens brødet "bages". Pensel det nybagte brød med lidt smør og drys med jomfru i det grønne.