foccacia med rosmarin

foccc3

Et velsmagende og nemt brød til madpakken med en portion salat, til suppe eller til søbe en lækker sovs op med til aftensmaden.

Opskrift:

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1½ tsk salt + lidt ekstra til at drysse på det færdige brød
  • 150 g rugmel
  • 400 g hvedemel
  • ½ dl olivenolie
  • Rosmarinkviste
 

Bland vand, gær og salt. Tilsæt rugmel og bland det godt. Hæld hvedemelet i dejen og rør i ca 5 minutter. Dejen skal være ret våd. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad og stik rosmarinkviste i dejen hist og pist.

Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i ca 3 timer ved stuetemperatur. Bag brødet ved 225 grader i ca 25 minutter. Dryp brødet med olivenolie straks det kommer ud af ovnen og drys med lidt salt.