Grøntsagspostej med honningbagte cherrytomater og kartofler, og dressing med 3 slags løg

terrin-tall2Det er jo mandag og derfor står der "vegetarisk" på menuen - i form af en postej, lækre ovnbagte kartofler og tomater og en cheasyfraiche-dressing som dyppelse. Du kan sagtens bruge farsen til "frikadeller", men jeg var doven og bagte den som postej i oven. Når den laves på den måde bliver den ikke helt skærefast som f.eks et farsbrød, men den smager godt uanset. Som frikadeller holder farsen formen helt fint. Postejen smager også rigtig godt kold på et stykke rugbrød.

Postej:

  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • ½ rød peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 dåse økologiske kikærter - drænet og skyllet
  • 100 g feta
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 3 æg
  • 2,5 dl rasp
  • Salt og peber
  • Smør til formen
 

Kom grøntsager, chiliflager, herbes de Provence, kikærter og feta i en foodprocessor og kør indtil du har en næsten homogen masse. Tilsæt solsikkekerner, æg og rasp og kør indtil det er blandet med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber og kom farsen i et smurt ovnfast fad, terrin, brødform eller lignende. Jeg brugte min rugbrødsform, fordi den er så nem at rengøre. Bag postejen midt i ovnen i ca 1 time på 220 grader.

honning-kartofler2Honningbagte cherrytomater og kartofler:

  • 400 g små kartofler - skåret i halve på den lange led
  • 8 cherrytomater - skåret i halve
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Saft fra en kvart citron
  • 2 håndfulde rucola
 

Læg kartofler og tomater i et ovnfast fad og vend dem med olivenolie, honning, rosmarin, chiliflager, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca ½ time på 220 grader. Dryp kartofler og cherrytomater med citronsaft straks de kommer ud af ovnen. Vend rucolaen i i sidste sekund inden servering.

2Dressing med 3 slags løg:

  • 3,5 dl cheasyfraiche
  • 2 fed hvidløg - presset
  • ½ løg - revet
  • ½ dusk purløg - fintklippet
  • 1 tsk chilisovs
  • Salt og peber
 

Bland hele herligheden sammen  og lad dressingen trække i køleskab i en halv times tid.