Laks i grøn karry med ris

gk nyIdag stod der thaimad på menuen - nemlig laks i grøn karry med ris. Det er hurtigt at lave, er sundt og smager fantastisk. Hvad kan man ønske mere? Dog tog det lidt længere tid idag, fordi jeg havde valgt at servere en blanding af brune, sorte og røde ris til og de skal koge omkring 40 minutter, men det vælger man jo selv, hvilken type ris man vil servere til.

Opskrift:

  • 250-300 g fersk laks uden skind og ben - skåret i mundrette bidder
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk neutraltsmagende olie
  • 1 tommelstort stykke ingefær - friskrevet
  • 3 fed hvidløg - revet
  • 1 stilk citrongræs - finthakket
  • 1 stor spsk grøn karry pasta - køb den hos en thaikøbmand og ikke i et supermarked. Det er billigere og smager uendelig meget bedre.
  • 5 kaffir limeblade
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • 2 spsk fiskesovs - den skal du også købe hos thaikøbmanden
  • 1 lille spsk palmesukker eller anden sukkerart
  • 3-4 forårsløg - den grønne del fintsnittet på skrå og den hvide del i ca 3 cm skrå stykker
  • 1 gulerod - skåret i tynde stænger
  • 1 rød peber - skåret i strimler
  • 3 friske minimajs - skåret i ca 3 cm stykker
 

Svits ingefær, hvidløg, citrongræs og grøn karrypasta et par minutter i de to slags olie i en dyb pande, uden at det tager farve. Kom kaffir limeblade og kokosmælk på og lad det simre 3-4 minutter. Smag til med fiskesovs og palmesukker.

Tilsæt den hvide del af forårsløgene og gulerødderne og lad det simre et par minutter. Kom så rød peber og minimajs i retten og lad det simre yderlige 2 minutter.

Læg laksestykkerne ned i sovsen, læg låg på og tag panden af blusset. Lad retten trække, imens du dækker bord og kalder de spisende til bords. Pynt retten med den grønne del af forårsløgene og server med ris kogt efter anvisning på pakken til.