Stop spild af mad-kartofler, cuvettesteg og tomatsalat

cuvette-med-rest-2 reJeg var så heldig at få en omgang overskydende "grøn kartoffelsalat" med hjem fra weekendens fest. Kartoflerne fejlede ikke spor idag, men den rucola som var i, var altså noget slatten, så en "make over" var en nødvendighed, hvis retten skulle spises og ikke ende i skraldespanden som madspild.

Det er jo i virkeligheden meatless monday, men den er rykket til en anden dag i løbet af ugen, da jeg jeg havde taget en cuvette ud af fryseren til søndagsmiddagen igår, men var for tømmermændsramt til at lave den. Den skulle jo heller ikke gå til spilde, så den fik vi altså idag til kartoflerne.

karKartoflerne FØR makeover. EFTER3 reKartoflerne EFTER makeover.

Jeg pillede blot den slatne rucola væk og smed den ud. Kartoflerne vendte jeg så med 4 fed presset hvidløg, 1 spsk herbes de Provence, salt og peber i et ovnfast fad og derefter hældte jeg halvt piskefløde (også en rest fra festen) halvt mælk over, så det stod ca halvt op over kartoflerne. Cuvetten lagde jeg ovenpå og så kom hele herligheden i en 225 grader varm ovn. Normalt skal flødekartofler jo have ret lang tid, men disse kartofler var jo allerede kogte, så de fik samme tid som cuvettestegen.

Cuvettesteg:

Sidst jeg lavde cuvette bestemte jeg mig for, at jeg ville give den en anelse mindre i ovnen næste gang. Du kan se her, hvordan jeg gjorde. Idag tog jeg så stegen ud af ovnen, da stegetermometeret viste 52 grader. Efterfølgende, imens stegen hvilede, steg temperaturen til  60 grader.  Jeg synes at den var tæt på perfekt stegt, så for fremtiden er 52 grader det magiske tal, når det angår cuvetter. Inden dyret kom i ovnen havde jeg blot krydret det med salt, peber og herbes de Provence.

TomatsalatDagens salat af halve tomater i flere farver, rødløg, friske skud af basilikum og nogle virkelig lækre og flotte oliven købt på "sidste anvendelsesdags-tilbud". Hertil en olie/eddike-dressing med sennep, hvidløg og finthakket frisk timian og oregano