Tacos med kulørt salat og chili con carne af en rest rødvinsbraiseret oksebov - Stop spild af mad
For et par uger siden fik vi rødvinsbraiseret oksebov. Der blev en lille rest til overs, som røg i fryseren for senere at blive til chili con carne. Det blev den idag og jeg valgte at servere den i tacoskaller sammen med en salat i pangfarver, limebåde, syltede røde jalapeños og en klat cheasyfraiche.
Jeg skriver i opskriften, hvad jeg brugte til retten idag, men dette indlæg er mere ment som en inspiration til, hvad man evt. kan bruge sine rester til, i stedet for bare at smide dem ud, eller hvis man bare ikke orker at spise den samme ret 2 eller 3 dage i rap. Nu var det lige braiseret oksebov, jeg havde, men det kunne ligeså godt have været en rest osso buco, et stykke gammeldags oksesteg (+ 1 dåse flåede tomater) eller lignende. Brug fantasien.
Chili con carne af en rest braiseret oksebov:
- 1 lille portion af rødvinsbraiseret oksebov. (Der har vel været omkring 400 g ialt og mere grønsagssnask/væde end kød.)
- 1 spsk mexicansk krydderi
- 1 spsk paprika
- 1 tsk stærke chiliflager
- 1 stor tsk usødet kakaopulver
- 1 dåse økologiske blandede bønner - drænet og skyllet
- Salt og peber
Jeg kom oksebov med grøntsager og væde i en gryde, tilsatte en kop vand og krydderierne + kakaopulver og lod det koge igennem ca 5 minutter. Med 2 gafler rev jeg kødet i trevlede småstykker og moste et par stykker af gulerod i mindre stykker. Tilsatte bønnerne og lod det simre i yderligere 5 minutter og smagte til med salt og peber.
Kulørt salat af fintsnittet rødkål, fintsnittet porretop, meget groftrevet gulerod, majs og både af lime.