Tacos med kulørt salat og chili con carne af en rest rødvinsbraiseret oksebov - Stop spild af mad

tacobov2For et par uger siden fik vi rødvinsbraiseret oksebov. Der blev en lille rest til overs, som røg i fryseren for senere at blive til chili con carne. Det blev den idag og jeg valgte at servere den i tacoskaller sammen med en salat i pangfarver, limebåde, syltede røde jalapeños og en klat cheasyfraiche.

Jeg skriver i opskriften, hvad jeg brugte til retten idag, men dette indlæg er mere ment som en inspiration til, hvad man evt. kan bruge sine rester til, i stedet for bare at smide dem ud, eller hvis man bare ikke orker at spise den samme ret 2 eller 3 dage i rap. Nu var det lige braiseret oksebov, jeg havde, men det kunne ligeså godt have været en rest osso buco, et stykke gammeldags oksesteg (+ 1 dåse flåede tomater) eller lignende. Brug fantasien.

Chili con carne af en rest braiseret oksebov:

  • 1 lille portion af rødvinsbraiseret oksebov. (Der har vel været omkring 400 g ialt og mere grønsagssnask/væde end kød.)
  • 1 spsk mexicansk krydderi
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk stærke chiliflager
  • 1 stor tsk usødet kakaopulver
  • 1 dåse økologiske blandede bønner - drænet og skyllet
  • Salt og peber
 

Jeg kom oksebov med grøntsager og væde i en gryde, tilsatte en kop vand og krydderierne + kakaopulver og lod det koge igennem ca 5 minutter. Med 2 gafler rev jeg kødet i trevlede småstykker og moste et par stykker af gulerod i mindre stykker. Tilsatte bønnerne og lod det simre i yderligere 5 minutter og smagte til med salt og peber.

rødkål2Kulørt salat af fintsnittet rødkål, fintsnittet porretop, meget groftrevet gulerod, majs og både af lime.