Kidneybønneburger, rodfrugtfritter med sesam og lækker creme med soltørret tomat og oliven
Det er mandag og derfor står den på vegetarisk middag. En god burger er jo altid dejlig og denne af kidneybønner er bestemt ingen udtagelse.
Kidneybønneburger:
- 1 dåse økologiske kidneybønner - drænet og skyllet
- 1 løg - groft hakket
- 3 fed hvidløg - groft hakket
- 5 champignoner - groft hakket
- 3 spsk cittronsaft
- 1 tsk chiliflager
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 æg
- 5 spsk hvedemel
- Salt og peber
- 1 dl solsikkekerner
- 1 spsk olivenolie til bagepladen
Kom alle ingredienser - undtaget solsikkekerner - i en foodprocessor og kør til en jævn lind fars. Kom solsikkekernerne i farsen og kør ganske kort.
Læg 5-6 klatter af fars på en bageplade med bagepapir smurt med olivenolie. Spred farsen ud i form og størrelse passende til store burgerboller. Bag i ca 20 minutter i en 200 grader varm ovn.
Du kan sagtens lave "bøfferne" i forvejen og så kun lige lune dem sammen med burgerbollerne. De er også fine at fryse, hvis du ikke spiser hele portionen.
Endvidere:
- 5-6 store fuldkornsburgerboller
- Romainesalatblade
- Tomat i skiver
- Agurk i skiver
- Rødløg i skiver
- 1 portion creme med soltørret tomat og oliven - se opskrift længere nede på siden
Creme med soltørret tomat og oliven:
- 2,5 dl cheasyfraiche
- 1 stor spsk god mayonnaise - evt Hellmann's
- 10 sorte oliven med sten - udstenet og groft hakket
- 4 spsk hakket soltørrede tomater
- 2 spsk revet løg
- 1 stort fed hvidløg - presset
- 2 tsk stærk chilisovs
- Salt og peber
Bland alle ingredienser til en creme og lad den trække i køleskab i 15 minutter. Brug cremen til at smøre burgerbollerne med og server resten til at dyppe fritterne i.
- Pastinakker
- Kartofler
- Lilla gulerødder
- Lidt olivenolie
- Sesamfrø
- Salt og peber
Skræl pastinakkerne og kartoflerne, hvis det er nødvendigt. Skær rodfrugterne ud i nogenlunde samme størrelse. Vend dem med lidt olivenolie, sesamfrø, salt og peber. Bag i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader.