Kidneybønneburger, rodfrugtfritter med sesam og lækker creme med soltørret tomat og oliven

burger-veg idagDet er mandag og derfor står den på vegetarisk middag. En god burger er jo altid dejlig og denne af kidneybønner er bestemt ingen udtagelse.

Kidneybønneburger:

  • 1 dåse økologiske kidneybønner - drænet og skyllet
  • 1 løg - groft hakket
  • 3 fed hvidløg - groft hakket
  • 5 champignoner - groft hakket
  • 3 spsk cittronsaft
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk olivenolie til bagepladen
 

Kom alle ingredienser - undtaget solsikkekerner - i en foodprocessor og kør til en jævn lind fars. Kom solsikkekernerne i farsen og kør ganske kort.

Læg 5-6 klatter af fars på en bageplade med bagepapir smurt med olivenolie. Spred farsen ud i form og størrelse passende til store burgerboller. Bag i ca 20 minutter i en 200 grader varm ovn.

Du kan sagtens lave "bøfferne" i forvejen og så kun lige lune dem sammen med burgerbollerne. De er også fine at fryse, hvis du ikke spiser hele portionen.

Endvidere:

  • 5-6 store fuldkornsburgerboller
  • Romainesalatblade
  • Tomat i skiver
  • Agurk i skiver
  • Rødløg i skiver
  • 1 portion creme med soltørret tomat og oliven - se opskrift længere nede på siden
 

Creme med soltørret tomat og oliven:

  • 2,5 dl cheasyfraiche
  • 1 stor spsk god mayonnaise - evt Hellmann's
  • 10 sorte oliven med sten - udstenet og groft hakket
  • 4 spsk hakket soltørrede tomater
  • 2 spsk revet løg
  • 1 stort fed hvidløg - presset
  • 2 tsk stærk chilisovs
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser til en creme og lad den trække i køleskab i 15 minutter. Brug cremen til at smøre burgerbollerne med og server resten til at dyppe fritterne i.

sesam idagRodfrugtfritter med sesam:

  • Pastinakker
  • Kartofler
  • Lilla gulerødder
  • Lidt olivenolie
  • Sesamfrø
  • Salt og peber
 

Skræl pastinakkerne og kartoflerne, hvis det er nødvendigt. Skær rodfrugterne ud i nogenlunde samme størrelse. Vend dem med lidt olivenolie, sesamfrø, salt og peber. Bag i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader.