Arabisk alt i ét fad-kylling med feta/rosin-drys og yoghurtdressing

kyltall nynyDette er en dejlig nem kyllingret med bulgur og grøntsager, hvor stort set alt tilberedes i samme fad. Kun den ultra nemme dressing og feta/rosin-drysset skal laves separat.

kyllingfadetOpskrift:

  • 1 kylling parteret i 8 stykker - eller tilsvarende
  • 3 dl fuldkorns bulgur
  • 1 grøntsagsbouillonterning opløst i 4 dl varmt vand
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 stort løg - hakket
  • 1 stor stængel bladselleri - delt på langs og skåret i skiver. Gem eventuelle blade.
  • 1 squash - skåret i mindre tern
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 tsk + 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Ca 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk ras el hanout
 

Spred bulguren ud i bunden af et ovnfast fad og hæld bouillon over. Kom hvidløg, løg, bladselleri, flåede tomat, den ene tsk chiliflager, salt og peber i fadet - pas lidt på med saltet, da bouillonterningen også salter.

Læg kyllingstykkerne øverst i fadet og dryp dem med lidt olivenolie. Krydr kyllingen med ras el hanout, salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca 50 minutter.

fetadrys nynyFeta/rosin-drys:

  • 100 g feta- smulret
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • Eventuelt bladene fra bladsellerien - hakket
  • 1 knips chiliflager
 

Bland alle ingredienser sammen og server blandingen til at drysse på den varme ret.

yogdre nyYoghurt-dressing:

  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Harissa eller anden chilipasta - mængde passende til dine smagsløg
 

Rør yoghurt nænsomt med lidt harissa uden at røre det helt sammen. Således at dressingen både køler og pirrer smagsløgene.