Ovnbagt hellefisk med oregano og sumak serveret med bulgur, fennikelsalat og tahindressing
Idag var det fiskedag - nærmere betegnet hellefiskedag. Fisken tilberedte jeg i ovn og krydrede på traditionel libanesisk vis med sumak og oregano, selvom hellefisk jo ikke ligefrem er en eksotisk "sydlandsfisk".
Som tilbehør fik vi en lækker fennikelsalat og tahindressing, samt fuldkorns-bulgur kogt efter anvisning på pakken - dog med en grøntsagsbouillonterning i kogevandet.
- 300-400 g hellefiskfilet i et stykke
- 1 spsk olivenolie
- 2-3 tsk tørret oregano
- 2-3 tsk sumak
- Salt og peber
Læg hellefisken i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie. Dryp fisken med olivenolie og drys den med oregano, sumak, salt og peber - gerne 10-15 minutter før den skal i ovnen. Bag fisken ca 15 minutter på 200 grader.
- 3 dl cheasyfraiche
- 2 spsk tahin
- 3 fed hvidløg -presset
- Saft af ½ citron
- Saft af 1 lime
- Salt og peber
- Lidt sumak til pynt
Rør alle ingredienser - undtaget sumak - godt sammen til en homogen dressing og lad den trække 15 minutter på køkkenbordet. Pynt med et drys sumak og server.
- 1 lille fennikel - fint snittet
- 1 skvæt citron til at dryppe på fennikelen
- 1 stor bøftomat - i mindre stykker
- 1 lille rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille - kun bladene
- Kernerne fra ½ granatæble
Dryp den snittede fennikel med lidt citronsaft og arranger grøntsagerne fint på et fad. Server salaten sammen med tahindressingen som tilbehør til hellefisken.