Lynsyltede rødbeder - eller beder i andre kulører

syltIndimellem har man bare ikke tid til at vente 14 dage på at de hjemmesyltede beder skal trække i lagen, og så er denne metode god. Bederne kan nemlig spises straks de er kogt, lagt i lagen og kølet ned.

rødbeder Man kan godt koge forskellig farvede beder sammen, men de røde beder skal lægges i et sylteglas for sig, hvis ikke alle beder skal blive røde.

lageOpskrift:

  • Ca 500 g gule, røde eller andre beder
  • 1 stort knips salt
  • 3,5 dl lagereddike
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stjerneanis
  • 8 nelliker
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1 tsk kommen
  • 3-4 laurbærblade
  • 2 små stærke røde chili
 

Vask rødbederne og sæt dem over i gryde med vand og et stort knips salt. Vandet skal lige dække. Kog dem under låg i 40-60 minutter, indtil de er møre - stik i dem med en gaffel.

Overhæld de færdigkogte rødbeder med iskoldt rindende vand og lad dem køle lidt. Skær enderne af dem og gnub skindet af.

Skær rødbederne i tern og læg dem i skoldede sylteglas.

Hæld eddike, sukker og krydderier i en gryde og giv der et opkog, så sukkeret opløses. Hæld lagen over rødbederne, luk glasset til og sæt i køleskab. Rødbederne er klar, når de er kolde.