Kyllingelår i stegeso á la Marrakech med couscous

stegeso nyLad mig sige med det samme; havde jeg haft en tagine, så havde jeg naturligvis lavet retten i den, men det har jeg desværre ikke. Stegesoen er dog et værdigt alternativ og både kylling og tilbehør smagte skønt og "af Marokko".

Opskrift:

  • 1400 g kyllingelår
  • 2 løg - grofthakket
  • 4 fed hvidløg - grofthakket
  • 1 tommelstort stykke frisk ingefær - finthakket
  • 1 fennikel - groft hakket
  • 2 gulerødder - i skiver
  • 3 tomater - grofthakket
  • 2 små citroner - skåret i halve. Citronerne skal ikke spises, men blot afgive smag til retten.
  • 10 tørrede abrikoser - skåret i halve
  • 1 håndfuld smuttede mandler
  • 1 stor spsk ras el hanout
  • 2 tsk chiliflager
  • 2 kanelstænger
  • 1 spsk gurkemeje
  • Salt
  • 2 dl vand
  • 1 håndfuld oliven
  • 1 spsk olie
 

Endvidere:

  • Fuldkornscouscous
  • Hakket persille eller frisk koriander
  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Evt lidt granatæblekerner
 

Sæt stegesoen i blød, imens du ordner grøntsagerne - mindst 15 minutter. Kom alle ingredienser - undtaget oliven og olie - i stegesoen. Bland det hele godt rundt, men sørg for at kyllingelårene ligger nogenlunde øverst til sidst.

Sæt stegesoen med låg på i en kold ovn og sæt temperaturen på 140 grader. Lad kyllingen passe sig selv i ovnen i 2 timer.

Tag stegesoen ud af oven, Kom oliven i retten og vend lidt rundt, men lad stadig kyllingelårene ligge øverst. Dryp kyllingelårene med lidt olie og drys dem med lidt salt. Sæt stegesoen tilbage i ovnen nu uden låg, skru op på 250 grader og giv det ca 15 minutter. Lav i mellemtiden couscous'en efter anvisning på pakken.

Server kylling og grøntsager med den færdige couscous, en klat yoghurt og drys af persille og granatæblekerner.

stegeso-tall re