MadbloggerUdfordringen #4: Ovnbagt slethvar i appelsin/ingefær-fløde og rucolasalat med avokado og andet godt

ydf-tall reHer er så mit bidrag til MadbloggerUdfordringen #4- med hovedemnet fisk.

Jeg var så heldig her i eftermiddag at få leveret en luksuskasse med fisk fra Skagenfood. Til gengæld vidste jeg så ikke i forvejen, hvad kassen indeholdt. Retten er derfor komponeret på grundlag af de leverede fisk og hvad jeg havde på lager i køkkenregionerne i forvejen.

ud reOvnbagt slethvar i appelsin/ingefær-fløde:

  • 500-600 g slethvar-fileter delt i halve på langs
  • 1 spsk smør
  • Saft af 3 appelsiner
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 knips chiliflager
  • 1tsk gurkemeje
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
 

Læg fisken i et ovnfast fad smurt med lidt smør. Krydr fisken med salt og peber og lad den trække ca 15 minutter.

Bland appelsinsaft og ingefær i en gryde (tag 3 spsk fra til salatdressing). Tilsæt smuldret bouillonterning, gurkemeje og chiliflager, og lad det koge ind til ca halv mængde. Hæld madlavningsfløde på og kog yderligere 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.

Fold hver filet en enkelt gang og hæld appelsin/ingefær-fløden over. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 minutter. Lav eventuelt salaten i mellemtiden.

saa reRucolasalat med avokado mm.:

  • 2  store håndfulde rucola
  • 1 håndfuld bladselleriblade - groft hakkede
  • 1 bundt dild - groft hakket
  • 2 avokado i mindre stykker - evt. dryppet med lidt citronsaft for at undgå misfarvning.
  • 1 håndfuld smuttede mandler
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 3 spsk appelsinsaft/ingefær-blanding
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
 

Bland  rucola, bladselleriblade og dild på et fad, og anret avokado, mandler og tørrede tranebær fint derpå.

Bland en dressing af  appelsinsaft/ingefær-blandingen, chiliflager, salt og peber og server den til salaten.

Endvidere:

  • Ris eller bulgur kogt efter anvisning på pakken
  • Evt. appelsinskal skåret i tynde strimler til pynt på fisken