Ovnbagte laksefarserede rødspættefileter med pikant sovs
Jeg kunne ikke bestemme mig for, om vi skulle have laks eller rødspætte til middag, så jeg valgte at lave en kombination - nemlig laksefarserede rødspætter. Den pikante sovs er med løg, peberfrugt og dild, som er den samme smagssammensætning som i en populær Buko flødeost fra Arla, men med friske råvarer i stedet.
- 450-500 g rødspættefileter
- 200 g laks - skåret i store tern
- 1 spsk ajavar
- 1 dl madlavningsfløde + 4dl madlavingsfløde
- Salt og peber
- 1 spsk smør
- 1 rød peberfrugt - skåret i små tern
- ½ rødløg - skåret i bittesmå tern
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk citronsaft
- 1 bundt dild
Læg rødspættefilterne i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Kom laks, ajvar, 1 dl madlavningsfløde, salt og peber i en foodprocessor og blend det til en homogen fars. Læg en spsk fars på hver rødspættefilet og rul rødspætterne omkring farsen.
Steg løg-ternene i smør i ca 2 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt rød peber og steg endnu 2 minutter. Kom resten af madlavningsfløden, smuldret bouillonterning og citronsaft på og lad sovsen tykne en anelse. Smag til med salt og peber.
Hæld sovsen over fiskerullerne og sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 minutter. Klip dilden over den færdigbagte fisk.
- Kogte kartofler
- Kogte grøntsager - f.eks gulerødder og broccoli