Ovnbagte laksefarserede rødspættefileter med pikant sovs

fadJeg kunne ikke bestemme mig for, om vi skulle have laks eller rødspætte til middag, så jeg valgte at lave en kombination - nemlig laksefarserede rødspætter. Den pikante sovs er med løg, peberfrugt og dild, som er den samme smagssammensætning som i en populær Buko flødeost fra Arla, men med friske råvarer i stedet.

tætOpskrift:

  • 450-500 g rødspættefileter
  • 200 g laks - skåret i store tern
  • 1 spsk ajavar
  • 1 dl madlavningsfløde + 4dl madlavingsfløde
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 1 rød peberfrugt - skåret i små tern
  • ½ rødløg - skåret i bittesmå tern
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 bundt dild
 

Læg rødspættefilterne i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Kom laks, ajvar, 1 dl madlavningsfløde, salt og peber i en foodprocessor og blend det til en homogen fars. Læg en spsk fars på hver rødspættefilet og rul rødspætterne omkring farsen.

Steg løg-ternene i smør i ca 2 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt rød peber og steg endnu 2 minutter. Kom resten af madlavningsfløden, smuldret bouillonterning og citronsaft på og lad sovsen tykne en anelse. Smag til med salt og peber.

Hæld sovsen over fiskerullerne og sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 minutter. Klip dilden over den færdigbagte fisk.

tallEndvidere:

  • Kogte kartofler
  • Kogte grøntsager - f.eks gulerødder og broccoli