Gorgonzolakylling - alt i ét fad
Retten giver også god mulighed for at få ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen. Udover kartoflerne og en dåse cherrytomater, som er et "must" for retten, brugte jeg squash, løg, champignon og grønne bønner, men du kan sagtens bruge andre grøntsager. Opskrift:
- 1 god kødfuld kylling - delt i mindre stykker
- 10-12 kartofler - skåret i mindre stykker
- 1 squash - i ca 1½ cm tykke skiver
- 1 stor håndfuld grønne bønner - skåret i mundrette bidder
- 8 store champignoner
- 1 løg - i både
- 1 dåse cherrytomater
- 3 fed hvidløg - presset
- 2 spsk herbes de Provence
- 1½ tsk chiliflager
- Salt og peber
- 150 g gorgonzola
- 2,5 dl fløde
- Lidt frisk basilikum
Læg kyllingen i et stort ovnfast fad. Placer kartofler og grøntsager rundt om kyllingestykkerne. Tøm dåsen med cherrytomater ud i fadet og sørg for at noget af tomatsaften kommer på kyllingen.
Krydr både kylling og grøntsager med hvidløg, herbes de Provence, chiliflager, salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og fordel gorgonzola i små klatter udover både kylling og grøntsager. Hæld fløden udover kylling og grøntsager. Sæt fadet i ovnen i yderligere 5-7 minutter. Pynt retten med lidt frisk basilikum og server.