Gorgonzolakylling - alt i ét fad

gorgonzolakylling-alt-i-et-fad-mvRetten giver også god mulighed for at få ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen. Udover kartoflerne og en dåse cherrytomater, som er et "must" for retten, brugte jeg squash, løg, champignon og grønne bønner, men du kan sagtens bruge andre grøntsager. Opskrift:

  • 1 god kødfuld kylling - delt i mindre stykker
  • 10-12 kartofler - skåret i mindre stykker
  • 1 squash - i ca 1½ cm tykke skiver
  • 1  stor håndfuld grønne bønner - skåret i mundrette bidder
  • 8 store champignoner
  • 1 løg - i både
  • 1 dåse cherrytomater
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk herbes de Provence
  • 1½ tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 150 g gorgonzola
  • 2,5 dl fløde
  • Lidt frisk basilikum
 

Læg kyllingen i et stort ovnfast fad. Placer kartofler og grøntsager rundt om kyllingestykkerne.  Tøm dåsen med cherrytomater ud i fadet og sørg for at noget af tomatsaften kommer på kyllingen.

Krydr både kylling og grøntsager med hvidløg, herbes de Provence, chiliflager, salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og fordel gorgonzola i små klatter udover både kylling og grøntsager. Hæld fløden udover kylling og grøntsager. Sæt fadet i ovnen i yderligere 5-7 minutter. Pynt retten med lidt frisk basilikum og server.