Brændende kærlighed med lyserødbedesalat

brænd-e1436055923445 noEndnu en omgang mormormad, men med et nutidigt pust. Jeg serverer nemlig salat til brændende kærlighed, da jeg ellers synes at retten bliver for tung.

Brændende kærlighed:

  • Ca 600 g bacon - skåret i tern
  • 1 kg kartofler - skrællet og skåret i mindre stykker
  • 3 løg - halveret og skåret i tynde skiver
  • 50 g smør
  • 1,5 dl mælk
  • Friskrevet muskatnød
  • Salt og peber
 

Kog kartoflerne i vand uden salt. Imens - lav salaten - og steg bacon sprød og gylden på en pande. Tag baconen af panden. Hæld det værste fedt af panden og steg løgene bløde og gyldne på samme pande. Smag løgene til med salt og peber.

Skrab løgene over på den ene halvdel af panden og læg baconen på den anden havdel og lad det simre for helt lav varme, imens du laver kartoffelmosen.

Hæld vandet fra de færdigkogte kartofler og mos dem sammen med smør og mælk med et piskeris. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber og server sammen med de bløde løg, den sprøde bacon og salaten.

bedesalat-e1436056228921 mmLyserødbedesalat:

  • ½ fintsnittet spidskål
  • 1 håndfuld syltede lyserøde beder - eller anden kulør beder i små tern
  • 1  æble i små tern - vendt i lidt citronsaft
  • 10-12 hasselnødder - groft hakket
 

Bland alle ingredienser og server til den "brændende kærlighed".