Hakket oksekød - korean style

koSådan en pakke med 500 g hakket oksekød kan jo præges i dejlig mange forskellige retninger. I dag valgte jeg at se mod øst og tilberede det med inspiration fra af det koreanske køkken.

korea tætOpskrift:

  • 500 g hakket oksekød 3-6% fedt
  • 1 spsk sesamolie
  • 4 forårsløg - snittet i tynde ringe og delt i den grønne og hvide del
  • 4 fed hvidløg - fint revet
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk stærke chiliflager
  • 5 spsk soya
  • 4 spsk honning
  • Et 5-6 cm stort stykke kinaradise - skåret i tynde stænger
  • 1 gulerod - skåret i tynde stænger
  • 1 rød peber - skåret i strimler
  • Peber
  • 3 spsk ristede sesamfrø
 

Klar den hvide del af forårsløgene i sesamolie på en dyb pande. Tilsæt hvidløg, ingefær og chiliflager og steg det med 1 minut. Kom kødet på panden og brun og hak det i "smulder" som til en kødsovs.

Tilsæt soya og honning og steg endnu 5 minutter under jævnlig omrøring. Kom grøntsagerne i retten og steg indtil de falder lidt sammen, men stadig har bid. Smag til med peber og eventuelt mere soya.

Pynt retten med ristede sesamfrø og tynde ringe af den grønne del af forårsløgene og server med kogte jasminris.

Endvidere:

  • Jasminris kogt efter anvisning på pakken
  • Eventuelt ekstra soya og/eller chilisovs