Lakseburger med dildcreme

lakseburgerDen her lakseburger smager i al beskedenhed forrygende godt. Prøv den en dag, hvor du trænger til afveksling fra årstidens ellers typisk lidt tunge retter.

Laksebøfferne:

  • 450 g fersk laks - uden skind og ben
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 2 spsk cheasyfraiche
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 3 spsk kapers
  • Lidt olie til at stege i
 

Skær halvdelen af laksen i grove stykker og blend den til en næsten homogen masse i en foodprocessor sammen med sennep, cremefraiche, salt og peber.

Hak den anden halvdel af laksen i små tern ca 1 cm x 1 cm med en kniv. Bland laksetern, forårsløg og kapers med den blendede laksemasse.

Form farsen til 3-4 bøffer og steg dem gyldne i lidt olie ca 3 minutter på hver side. Lav eventuelt dildcremen imens.

dildDildcreme:

  • 3 spsk cheasyfraiche
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • 1 lille bundt dild - hakket
  • 1 lille fed hvidløg - presset
  • Saft af ca en kvart citron
  • Salt og peber
 

Bland cheasyfraiche og mayonnaise godt sammen til en jævn creme. Rør dild, hvidløg og citronsaft i cremen. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.

Endvidere:

  • Feldsalat
  • Tomat i tynde skiver
  • Rødløg i tynde skiver
  • Ærteskud
  • 3-4 gode ciabattaboller varmet i ovnen med skærefladen opad
 

Byg burgerne med de lune boller, dildcreme, laksebøffer og grøntsager - og nyd.