Evas (før) julekage med æble og tørret abrikos

kage evaJeg er jo ikke den store kagebager og det er da også min datter, der står for både opskrift og udførelse af denne lækre julekrydrede sag.

  • 200 g smør + lidt til at smøre formen med
  • 400 g sukker
  • 300 g tørrede abrikoser - skåret i mindre stykker
  • 475 ml vand
  • 1 tsk salt
  • 2½ tsk stødt kanel
  • En kvart revet muskatnød
  • 1 tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 æble - skåret i små tern
  • 375 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
 

Kom smør, sukker, abrikoser, vand og krydderier i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og rør æbletern i massen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen og bland det i den lune masse. Rør grundigt, indtil du har en homogen, lidt lang og klistret dej.

Kom dejen i en godt smurt 20 x 30 cm bageform . Sæt formen midt i en 180 grader forvarmet ovn i ca 40 minutter, men husk at kigge til den, så den ikke bliver brændt. Dæk eventuelt med stanniol, hvis kagen er ved at blive for mørk.

Endvidere:

  • Kold cheasyfraiche