Ovnstegte sild i lage med ingefær og appelsin

sildJeg elsker stegte sild - både i eddikelage, men også med f.eks kartofler og persillesovs. Til gengæld kan jeg ikke særlig godt lide at stege sild på panden med alt, hvad det medfører af sprutten og sprøjten, sildelugt i håret, og skindet der sidder fast på panden, så sildene mere ligner plukfisk, hvis man altså ikke lige steger dem i 200 g smør. Derfor steger jeg altid sild i ovnen, hvor de bliver fine og sprøde helt uden de ovennævnte gener.

sild tætOpskrift:

  • 12 sildefiletter - ca 750 g
  • 2 dl rugmel
  • 2 tsk Colman's sennepspulver
  • Salt og peber
  • 7 dl lagereddike
  • 2 dl sukker
  • 2 dl appelsinsaft
  • Skræl af 1 appelsin - skåret i tynde strimler. Pas på at du ikke får det hvide med.
  • 4 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 5 stjerneanis
  • 4-5 laurbærblade
  • 2 rødløg - skåret i tynde ringe
 

Skyl sildene, klip finnerne af og fjern eventuelle ben. Dup sildene tørre på kødsiden.

Bland rugmel, sennepspulver, salt og peber og dyp sildene på skindsiden i blandingen. Fold sildene på langs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i en 200 grader forvarmet ovn ca 15 minutter. Vend dem en gang undervejs. (Lav eddikelagen imens).

Kom eddike, sukker, appelsinsaft, appelsinskræl, ingefær, peberkorn, stjerneanis og laurbærblade i en gryde og giv det et opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt løgringene og lad lagen simre yderligere 2 minutter.

Læg de færdigstege sild i en passende beholder og hæld lagen over. Lad sildene trække i mindst 3 timer og gerne natten over i køleskab. Server med godt rugbrød og friske løgringe.