Årets første burger - 2015

burger3 reJeg er nok ikke den eneste, der havde lyst til en stor snasket burger i dag - den første dag i det nye år (og/eller andre "dage derpå"). Er du virkelig hårdt ramt, så ring efter en hos den lokale burgersnask, men har du bare et minimum af overskud, så lav din burger selv - det smager altså bedre og tager ikke længere tid at lave, end det tager at få en udbragt.

Årets første burger er en dejlig syndig sag med en 200 g bøf, masser af ost, sprød bacon og en lækker cornichon/jalapeños-mayo.

Opskrift:

  • 400 g hakket oksekød ca 10% fedt
  • 6-8 skiver bacon
  • Salt og peber
  • Lidt worcestershire sauce
  • 4 skiver ost - jeg brugte almindelig 45% mellemlagret skæreost af Danbotypen
  • 4-5  spsk god mayonnaise
  • 6-7 cornichoner  -  finthakket
  • 2-3  spsk finthakkede røde syltede jalapeños
  • 2 håndfulde snittet salat - jeg brugte spæde blandede salater
  • 6-8 cherrytomater - halverede
  • 1 rødløg - skåret i tynde skiver
  • Ketchup
  • 2 store burgerboller - eller andre passende boller
 

Steg bacon sprødt på en pande og læg det til side.

Form kødet til 2 store bøffer - lidt større i omkreds end bollerne. Krydr bøfferne på begge sider med salt, peber og et par splash worcestershire sauce.

Steg bøfferne på samme pande som baconen i ca 5 minutter på den ene side, vend dem og læg osten på. Steg bøfferne yderligere 5-7 minutter , indtil de er netop gennemstegte og osten er smeltet.

Imens bøfferne steger, røres mayonnaisen med de hakkede cornichoner og jalapeños, salt og peber - og bollerne deles og varmes i ovnen med skærefladen opad.

Saml burgerne med bolle, ketchup, salat, bøf, bacon, tomat, løg og cornichon/jalapeños-mayo'en - enjoy!