Ovnstegt kylling og salat med spæde grønkålsskud, avokado, kikærter og mozzarella

kyl2Indimellem er det rart at springe kartofler, ris, pasta etc over og bare spise en god fyldig salat til sit kød. Det gjorde vi i dag, så menuen stod på krydret kylling med sprødt skind og en grønkålsalat med lutter gode og mættende sager.

Kyllingen:

  • 750 g kyllingeoverlår - 3 pæne stykker var der i min pakke
  • 1 god spsk mexicansk krydderi  
  • Godt med salt
  Læg kyllingen i et ovnfast fad og krydr gavmildt. Sæt fadet i en kold ovn indstillet på 200 grader. Giv kyllingen ca 1 time.

Grønkålsalat med avokado og kikærter:

  • Saft og fint revet skal af 1 citron
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 håndfuld bredbladet persille - groft hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 små avokados - i grove stykker
  • 1 dåse kikærter - drænet og skyllet
  • 125 g mozzarella - revet i små "totter"
  • Ca 60 g spæde grønkålsskud
  • 1 lille håndfuld mandler
 

Bland citronsaft og skal, hvidløg, persille, olivenolie og salt og peber til en dressing. Vend forsigtigt avokado, kikærter og mozzarella i dressingen. Tilsæt grønkålsskud og mandler og bland med let hånd.