Hjerter Stroganoff med ovnfritter
Der er så meget godt at sige om hjerter - de er sunde, billige og smager forrygende. Derfor er det en skam kun at tilberede dem på den samme helt traditionelle måde i flødesovs. I dag har jeg så forsøgt mig på en fusion med bøf Stroganoff - og det vil jeg med fare for at lyde selvfed, påstå var ret vellykket.
Det "rigtigste" tilbehør til bøf Stroganoff er pommes frites, så det fik vi også til vores hjerter - omend i en lidt sundere hverdagsudgave. En enkel salat gjorde det ud for dagens grønne indslag.
- 500 g svinehjerter - skåret i mindre stykker
- 150 g bacon - skåret i strimler. Tag evt. et par skiver fra til pynt.
- 200 g champignon - skåret i ikke for tynde skiver
- 1 spsk smør
- 1 stort løg - delt i kvarte og skåret i skiver
- 3 spsk paprika
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- Hvidløg - finthakket
- Ca 5 dl vand
- 2 laurbærblade
- 1 kvist frisk timian
- 5 dl madlavningsfløde eller samme mængde cremefraiche 38% - jeg brugte madlavningsfløde i dag
Brun baconen i en stegegryde. Tag den op og læg den til side. Brun svampene i baconfedtet og læg også dem til side. Smelt 1 spsk smør i samme gryde - hvis det er nødvendigt - og klar løget heri.
Kom hjerterne, paprika og chiliflager i gryden og brun hjerterne. Tilsæt tomatpuré, hvidløg og baconstrimler, og lad det stege med et par minutter. Tilsæt vand, laurbærblade og timian og lad retten simre 1½ time under låg.
Tag låget af stegegryden og lad retten simre yderlige 30 minutter, eller indtil sovsen er kogt kraftigt ind. Tilsæt madlavningsfløde og kog yderligere 5 minutter. Fisk laurbærblade og timiankvisten op og smag retten til med salt og peber. Tilsæt de ristede champignons og pynt eventuelt retten med sprøde baconskiver brækket i lidt mindre stykker.
Ovnfritterne var blot store kartofler skåret i stænger, duppet tørre med et viskestykke og vendt med olivenolie og salt. Derefter en tur i ovnen på 250 grader i en halv times tid på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dagens salat af cocktailtomater, agurk, forårsløg og ærteskud med en olie/eddike-dressing med sennep og hvidløg.