Taiwanesiske nudler med hakket gris, svampe og vandkastanier, og syrlig spidskålssalat med sort sesam

taiw reDet er jo mandag, så normalt skulle menuen have været vegetarisk, men jeg havde en pakke hakket svinekød, som skulle bruges i dag og som ikke kunne fryses igen. Så den kødløse dag må blive senere på ugen.

Nå, men kødet blev til en "kødsovs" med nudler - inspireret af det taiwanesiske køkken. Hvis du hellere vil have ris, så går det fint at bytte om, men en syrlig salat er et must ellers bliver retten for fesen. Start med at lave salaten, da den helst skal trække lidt.

Tawainesiske nudler med hakket gris:

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 stort løg - hakket
  • 1 spsk neutraltsmagende olie
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1½ spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 spsk five spice
  • 1½ tsk  chiliflager
  • 200 g champignons -  hakket i ca ½ x ½ cm tern
  • 1 dåse vandkastanier ca 140 g drænet vægt - groft hakket
  • 2 spsk østerssovs
  • Ca 3 spsk soyasovs
  • 1 spsk kinesisk sort riseddike
  • 1 spsk sukker
  • 1½ dl kyllingebouillon
  • 250 g nudler
  • 3 forårsløg - fint snittet
 

Klar løget i olie i en dyb pande eller wok. Tilsæt svinekød, hvidløg, ingefær, five spice og chiliflager og brun kødet, imens du hakker det i småstykker som til almindelig kødsovs.

Skub kødet til side på panden og svits de hakkede svampe. Tilsæt vandkastanierne og lad retten stege yderligere et par minutter. Tilsæt østerssovs, soya, riseddike, sukker og bouillon og lad retten simre ca 10 minutter. Smag til med soyasovs.

I mellemtiden - kog nudlerne efter anvisning på pakken. Server nudlerne  med "kødsovsen" og et drys forårsløg. Giv den syrlige salat til.

sort-sesam reSyrlig spidskålssalat:

  • 3 håndfulde fint snittet spidskål
  • 8 radiser - snittet i tynde stave
  • 1 gulerod - snittet i tynde stave
  • 1 dl lagereddike
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk sukker
  • 1 knips chiliflager
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • Salt
 

Bland eddike, sesamolie, sukker, chiliflager, sesamfrø og salt til en marinade. Vend de snittede grøntsager i marinaden og lad salaten trække ca 30 minutter på køl.