Chili sin carne-suppe

tacosuppe2Som sædvanlig er mandag lig med "vegetarisk" på menuen. I dag blev det til en fyldig Tex Mex- inspireret suppe med blandt andet sorte bønner, majs og avokado.

Udover at smage godt, så giver en suppe som denne også god mulighed for at få ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen, da det fint går at bytte ud med andre grøntsager - f.eks vil knoldselleri, pastinak, persillerod eller en anden slags bønner også smage dejligt i suppen. Jeg kan godt lide suppen ret fyldig, men vil du gerne have den mere "flydende", så tilsæt eventuelt en ekstra dåse flåede tomater eller mere bouillon.

Opskrift:

  • 1 stort løg - hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk mexicansk krydderi eller en lille stødt tsk af hver af krydderierne i blandingen.
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 gulerod - i små tern
  • 1 stængel bladselleri - i små tern. (Gem bladene til pynt)
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse sorte bønner - skyllet og drænet
  • 2 håndfulde majs - fra frost
  • ½ stor rød peber - i tern
  • 2 forårsløg - fint snittet
  • ½ stor avokado - i tern
  • Saft af ca ½ lime
  • Salt og peber
 

Klar løget i olivenolie i en suppegryde. Tilsæt mexicansk krydderi og hvidløg og lad det svitse 1 minut, inden gulerod og bladselleri tilsættes. Lad grøntsagerne stege uden at tage farve et par minutter. Tilsæt flåede tomater og bouillon og lad suppen simre ca 20 minutter under låg.

Tilsæt bønnerne og lad retten simre endnu 4-5 minutter uden låg. Kom de frosne majs og rød peber i og bring suppen i kog igen. Tilsæt avokado og forårsløg, og smag suppen til med limesaft, salt og peber.

Yderligere:

  • 3-4 dl cremefraiche
  • Eventuelt revet ost
  ta