Ovnstegte kyllingeoverlår og aspargeskartofler med bønnesalat og avokado/broccoli-creme

kyl-bro rereSå blev det altså kylling for anden gang denne uge. Jeg tænkte ikke lige over det, da jeg tog en pose med overlår ud af fryseren i går aftes, men min fryser er så fyldt i øjeblikket at nyt nærmest skal sparkes ind og har man først taget noget ud, så får man det aldrig ind igen - du kender det sikkert. Heldigvis kan kylling jo "præges" i alverdens forskellige retninger alt efter, hvad der serveres til og i dag blev det "ovnkartofler de lux",  salat med friske grønne bønner og en lækker avokado/broccoli-creme smagt til med hvidløg, citronsaft og spidskommen.

Kylling og kartofler:

  • 6 kyllingeoverlår - eller tilsvarende
  • Ca 600 g aspargeskartofler - skrællet og halveret
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 2 spsk mexicansk krydderi
  • Salt og peber
 

Kom kylling og kartofler i et ovnfast fad og vend det med olivenolie, mexicansk krydderi, salt og peber. Giv skindet på kyllingen lidt ekstra salt og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 50 minutter.

brocc reAvokado/broccoli-creme:

  • 1 broccolihoved - delt i buketter. (Stokken gav jeg til husets kanin)
  • 1 avokado
  • Saft af 1 citron
  • 1 solohvidløg - grofthakket
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 dil cremefraiche
 

Kog broccolien, indtil den er hel mør og lad den dryppe af i en si. Kom alle ingredienser - undtaget cremefraiche - i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender. Rør cremefraichen i med en ske og smag til med eventuelt mere citronsaft, salt og peber.

bønnesalatBønnesalat:

  • 100 g friske grønne bønner - skyllet og nippet
  • 1 hoved hjertesalt - revet i mundrette stykker
  • 2 håndfulde rucola
  • 8 cherrytomater - i halve
  • 1 lille rødløg - i tynde ringe
 

Skær bønnerne i mundrette stykker og kog dem i letsaltet vand i 6 minutter. Overhæld straks med iskoldt vand. Lad bønnerne dryppe af i en si og vend dem så med de øvrige ingredienser.