Svinekam med nemme fløde/bouillon-kartofler og spidskålsalat med soltørret tomat

fløde-tall2 31Aftenens måltid kunne måske godt have haft lidt mere kulør, men smagen fejlede ikke noget og så var det nemt - og det skulle det være i dag. Steg og kartofler kom i ovnen i samme fad og foodprocessoren tog sig af at snitte både spidskål og kartoflerne, som ovenikøbet ikke blev skrællet. Resten var ingen sag.

steg (1) 31Steg og kartofler:

  • 1 svinekam à ca 1 kg
  • 1,5 kartofler - vaskede, men med skræl
  • 3 laurbærblade - delt i halve
  • 1+2 tsk tørret basilikum
  • 1+2 tsk  tørret timian
  • 1 solohvidløg - presset
  • Ca 1 tsk frisk revet muskat
  • Salt og peber
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
 

Krydr stegen  - gerne i god tid inden den skal i ovnen - med 1 tsk timian, 1 tsk basilikum, salt og peber - sørg for at komme godt ned mellem sværene. Stik laurbærbladene jævnt fordelt ned mellem sværene. Sæt stegen til side.

Snit kartoflerne i tynde skiver i en foodprocessor. Bland bouillon, fløde, hvidløg, muskat, 2 tsk basilikum, 2 tsk timian, salt og peber i et ovnfast fad. Kom kartoflerne i fadet og vend dem godt rundt i fløden/bouillonen.

Placer stegen ovenpå kartoflerne, og stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en time og 15 minutter. Skru eventuelt temperaturen op på 225 grader det sidste kvarter, hvis stegen mangler lidt kulør.

spids 31Spidskålsalat: 

  • 4 spsk soltørret tomat i tern + 1 spsk af olien
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk grov sennep
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 lille spidskålhoved - fint snittet
  • 1 stor håndfuld persille - groft hakket. (Jeg havde lidt for lidt)
  • 10-12 smagfulde grønne oliven
 

Bland olie, hvidløg, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål og vend de øvrige ingredienser heri.