Svinekam med nemme fløde/bouillon-kartofler og spidskålsalat med soltørret tomat
Aftenens måltid kunne måske godt have haft lidt mere kulør, men smagen fejlede ikke noget og så var det nemt - og det skulle det være i dag. Steg og kartofler kom i ovnen i samme fad og foodprocessoren tog sig af at snitte både spidskål og kartoflerne, som ovenikøbet ikke blev skrællet. Resten var ingen sag.
- 1 svinekam à ca 1 kg
- 1,5 kartofler - vaskede, men med skræl
- 3 laurbærblade - delt i halve
- 1+2 tsk tørret basilikum
- 1+2 tsk tørret timian
- 1 solohvidløg - presset
- Ca 1 tsk frisk revet muskat
- Salt og peber
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl piskefløde
Krydr stegen - gerne i god tid inden den skal i ovnen - med 1 tsk timian, 1 tsk basilikum, salt og peber - sørg for at komme godt ned mellem sværene. Stik laurbærbladene jævnt fordelt ned mellem sværene. Sæt stegen til side.
Snit kartoflerne i tynde skiver i en foodprocessor. Bland bouillon, fløde, hvidløg, muskat, 2 tsk basilikum, 2 tsk timian, salt og peber i et ovnfast fad. Kom kartoflerne i fadet og vend dem godt rundt i fløden/bouillonen.
Placer stegen ovenpå kartoflerne, og stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en time og 15 minutter. Skru eventuelt temperaturen op på 225 grader det sidste kvarter, hvis stegen mangler lidt kulør.
- 4 spsk soltørret tomat i tern + 1 spsk af olien
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 spsk grov sennep
- Saft af 1 citron
- Salt og peber
- 1 lille spidskålhoved - fint snittet
- 1 stor håndfuld persille - groft hakket. (Jeg havde lidt for lidt)
- 10-12 smagfulde grønne oliven
Bland olie, hvidløg, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål og vend de øvrige ingredienser heri.