Ovnstegte kyllingelår og salat med marinerede limabønner, frisk spinat, feta og langtidsbagte tomater

kyl-tal nuJeg lavede langtidsbagte tomater tidligere i dag og de skulle naturligvis indgå i dagens menu sammen de kyllingelår, som jeg købte på tilbud i går. Du kan naturligvis godt lave retten med færdigkøbte langtidsbagte tomater, men de smager da bedre hjemmelavet. Derudover udnyttede jeg også den tomatiserede og krydrede olivenolie på bradepanden fra bagningen af tomaterne til at vende kyllingen i, i stedet for blot i en "neutral" olivenolie. Vælg selv efter tid og humør.

kyl2

Ovnstegte kyllingelår:

  • 1200 g "kyllingelår-mix"
  • Ca 2 spsk god olivenolie eller "tomatolien" fra bradepanden
  • Et par kviste frisk timian - fint klippet
  • 1-2 tsk chiliflager
  • Salt og peber
 

Vend kødet i olien og krydr med timian, chiliflager, salt og peber. Steg kyllingen i ca 50 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. Tag eventuelt underlårene ud lidt før.

sal nySalat med marinerede limabønner, frisk spinat...:

  • 1 dåse limabønner - skyllet og drænet
  • 2 spsk olivenolie - jeg brugte olie fra de langtidsbagte tomater
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 4 håndfulde friske spæde spinatblade
  • 10 langtidsbagte tomater
  • Ca 75 g feta - smuldret
 

Kom limabønnerne på et fad og vend dem med olivenolie, hvidløg, citronsaft, salt og peber - og lad dem trække en halv times tid.

Vend limabønnerne forsigtigt med de friske spinatblade og pynt med de langtidsbagte tomater og smuldret feta. Server salaten til de stegte kyllingelår - eventuelt med lidt godt brød til.