Korma-masala med frisk kokos

   

indiskHer er endnu er variation af den indiske korma-masala (masala=kryddderiblanding) fra mit køkken. Der findes et hav af forskellige opskrifter på korma-masala på nettet og enhver indisk husmoder har sikkert sin helt egen eller flere forskellige. Denne fra mig er med frisk kokos og er spicy uden at være voldsomt stærk.

Masalaen kan bruges til at krydre "sovs" til det meste kød, fugl, fisk eller kun med grøntsager. Portionen passer til sovs til ca 500 g reelt kød eller fisk, eller til lidt mere, hvis du kun tilsætter grøntsager. Når du laver retten, tilsæt da også frisk ingefær, hvidløg og løg som smagsgivere.

Opskrift:

  • 2 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk piri piri-chiliflager
  • 4 hele grønne kardemommekapsler
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk paprika
  • 50 g frisk kokos - revet
 

Kværn eller stød koriandefrø, spidskommen, chiliflager og kardemommekapsler og bland det med gurkemeje, paprika og kokos.