Sprøde kyllingenuggets med ovnfritter, salat og hvidløgsmayo

nuggetsMenuen i dag stod på en fast food-klassiker - kyllingenuggets med fritter og mayo, men naturligvis hjemmelavet og med et grønt indslag i form af en blandet salat.

Jeg forfalder selvfølgelig også til "rigtig" junk food købt hos den lokale pizzapusher eller McD indimellem, men jeg fortryder det stort set altid bagefter - både fordi det er møg usundt, er alt for dyrt og fordi det sjældent smager særlig godt, når først den allerstørste sult har lagt sig. Denne hjemmelavede udgave er både velsmagende, en hel del sundere, billigere og så har man ikke kvalme efterfølgende.

fritterOvnfritter:

  • 3 meget store bagekartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
 

Skræl og skær kartoflerne i stave. Vend dem med olie og salt, og læg dem på en bagepapirbeklædt bageblade i ét lag. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter i alt. De første 20 minutter øverst i ovnen og resten af tiden på en plade under kyllingenuggets'ne. Vend fritterne en gang undervejs.

nug fadKyllingenuggets:

  • 700 g kyllinge-inderfilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 store håndfulde cornflakes
  • 2 tsk  røget paprika
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret oregano
  • Salt og peber
 

Vend kylllingefileterne med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Sæt til side.

Bland cornflakes og krydderier i en frysepose og knus cornflakes'ne med f.eks en kagerulle. Vend kødet i blandingen - pres lidt så der sidder et godt lag fast på hver inderfilet. Læg kødet i det ovnfaste fad og sæt dem i ovnen ovenover fritterne. Bag i ca 25 minutter.

mayoHvidløgsmayo:

  • 4-5 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • 6 spsk cheasyfraiche
  • 1 solohvidløg eller tilsvarende almindelig hvidløg - presset
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
 

Rør alle ingredienser sammen og lad mayo'en trækker på køl en halv times tid.

sal t nugDagens salat af romaine, bredbladet persille, agurk, tomat, forårsløg og sorte olien. Lidt af hvidløgsmayo'en som dressing.