Laksesandwich à la méditerranéenne

laSøndagsmiddagen bød på en lækker laksesandwich med ovnbagt laks, samt nogle af middelhavsområdets lækkerier - nemlig feta, bagte peberfrugter, olivenolie frisk basilikum, bredbladet persille og kapers.

Opskrift:

  • 250 g fersk laks uden skind og ben
  • Salt og peber
  • ½ citron - lidt af saften til at dryppe laksen med og eventuelt resten til at give til de færdige sandwiches.
  • 4 skiver groft hvedebrød
  • 1 portion fetadressing - se opskrift længere nede på siden.
  • 1 lille håndfuld friske basilikumblade - groft hakket
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille - grofthakket
  • 1 stor håndfuld icebergsalat - fintsnittet
  • 2 tomater i skiver
 

Dryp laksen med citronsaft og krydr gavmildt med salt og peber. Bag laksen ca 10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. I mellemtiden - bland basilikum, persille og icebergsalat og rist brødet.

Fordel dressingen på brødskiverne og kom halvdelen af den blandede salat ovenpå 2 af skiverne. Del laksen i flager og fordel den på de brødskiver med salaten. Læg tomatskiverne og resten af salaten ovenpå laksen og slut med de to sidste brødskiver.

dFetadressing:

  • 75 g feta
  • 1 dl cheasyfraiche
  • 1 stort fed hvidløg - presset
  • Ca 4 spsk finthakkede grillede eller bagte peberfrugter + 1 spsk af olien
  • 1 spsk kapers - grofthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
 

Rør feta og cheasyfraiche sammen til en homogen masse. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad gerne dressingen trække på køl en halv times tid.