Marineret nakkekam med ovnbagt blomkål og kartoffel, danablucreme og mangosalat

tall1bTraditionel flæskesteg med sovs og kartofler smager skønt, men specielt på denne årstid kan jeg godt lide eksperimentere med lidt "lettere" tilbehør. Det kom der denne ret ud af i dag - marineret steg, krydrede kartofler og blomkål i ovn, en salat med frisk mango og en danablucreme, som både fungerer som sovs til kød og kartofler og dressing til salaten.

steg2Steg, kartofler og blomkål:

  • 1 nakkekam à ca 1200 g
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hele fennikelfrø
  • 1 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk sorte peberkorn
  • 1 stort laurbærblad
  • 2 spsk paprika
  • Saft af 1/2 citron
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • En passende mængde kartofler - skåret i kvarte
  • 1 blomkålshoved - delt i små buketter
 

Stød korianderfrø, fennikelfrø, chiliflager og peberkorn let i en morter eller lignende.  Smuldr laurbærbladet fint heri. Bland paprika, citronsaft, hvidløg og olie i de stødte krydderier og gnid stegen godt ind i blandingen. Lad stegen marinere på køl mindst nogle timer - og gerne natten over. 

Læg stegen i et stort ovnfast fad og krydr sværen med salt. Sæt stegen i en forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter. 

Tag stegen ud af ovnen og kom kartofler og blomkål i fadet. Vend det lidt rundt i det afsmeltede fedt fra stegen og krydr let med salt. 

Sæt fadet tilbage i ovnen i ydeligere 45 minutter. Eventuelt på 225 grader de sidste 10 minutter for at få sværen sprød, men pas på at den ikke bliver sort. Stegen på billedet ser brændt ud, men det er den ikke. Det er blot de ristede krydderier. Så gerne mørk, men ikke forkullet. 

dana2 Danablucreme:

  • Ca 75 g blød danablu
  • 8 spsk tyrkisk yoghurt
  • 1 bundt purløg - fint klippet
  • Salt og peber
 

Mos osten med en gaffel og rør yoghurten i. Bland purløg i cremen og smag til med salt og peber.  Dagens salat af blandede salater, minitomater, rødløg og mango i tern og lidt citronsaft.