Sandwich med stegt kalkunbryst, krydderurtesalat, frisk mango og karry/chutney-mayo

31-1nySom jeg skrev i går, så skulle resten af det kalkunbryst, som jeg brugte 2/3 af til en gryderet til gårsdagens aftensmad, bruges til sandwich i dag. Igen blev der skruet op for smagen, da kalkun jo ikke smager af så vanvittig meget i sig selv. Et par skiver bacon i hver sandwich havde ikke skadet, men jeg savnede det faktisk ikke.

bbbOpskrift:

  • Et stykke kalkunbryst à ca 300 g
  • 1 spsk olivenolie
  • 3-4 spsk worcestershire sauce
  • Salt og peber
  • 2 gode store boller
  • 2 håndfulde salat delt i mindre stykker - jeg brugte en speciel sprød udgave af frisee
  • 1 håndfuld blade af blandede friske krydderurter - jeg brugte basilikum, timian, oregano og citronverbena.
  • ½ mango - skåret i skiver
  • 1 rødløg - skåret i ringe
  • 1 portion karry/chutney-mayo - se opskrift længere nede på siden
 

Krydr kødet med worcestershire sauce, salt og peber og steg det på en pande i lidt olivenolie for ret lav varme i ca 10 minutter på hver side. Vend det et par gange undervejs. Kødet skal kun netop være gennemstegt,så prøv dig lidt frem med stegetiden. Gem stegeskyen. Lad dem hvile 3-4 minutter

i mellemtiden - ordn mango, løg, salat og krydderurter. Bland salaten og krydderurterne. Rør mayo'en. Del bollerne og rist dem i ovnen - "overene" med skærefladen nedad og "underene" med skærefladen opad.

Skær kalkunbrystet i skiver og hæld stegeskyen over. Saml det lune brød om den krydrede mayo, krydderurtesalaten, mango, løg og det saftige kød - enjoy!mayoKarry/chutney-mayo:

  • 3 spsk stærk mango chutney - finthakket
  • 4 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 2 tsk stærk karry
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser sammen.