Kidneybønner i fad med grøn salat
Vi skulle egentlig have haft kylling i dag, men da jeg fik dyret ud af pakken, så lugtede den virkeligt fælt. Heldigvis havde jeg andet i gemmerne, så jeg kunne bikse en velsmagende vegetarret sammen. Ovenikøbet en af de helt nemme, hvor alt tilberedes i det samme fad - altså lige på nær salaten.
Kidneybønner i fad:
- 3 sommerløg - skåret i smalle både
- 3 fed hvidløg - finthakkket
- 1 meget stærk rød chili - finthakket
- 1 håndfuld finthakket blandet frisk timian, rosmarin og oregano
- 2 grøntsagsbouillonterninger - smuldret
- 1 dåse flåede tomater
- 5 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
- 1 dåse kidneybønner - skyllet og drænet
- 200 g markchampignons - skåret i kvarte
- 650 g nye små kartofler - skåret i halve
- 1 håndfuld sorte oliven
- 1 kugle mozzarella (125 g) - skåret i tynde skiver
Bland sommerløg, hvidløg, chili, krydderurter, bouillon, flåede tomater, madlavningsfløde, salt og peber godt i et ovnfast fad. Vend kidneybønner, champignons og kartofler i tomatblandingen og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter. Fordel oliven og mozzarella udover retten og giv den endnu 5 minutter - eller til kartoflerne er møre - i ovnen.
Dagens salat af "chrisp-salat", spæde skud af frisk basilikum og ristede pinjekerner. Her til en dressing af olivenolie, citronsaft, hvidløg, dijonsennep, salt og peber.