Karbonader med rosmarin og estragon i vindrueflødesovs, samt bulgur og grøn salat

karbo-mmSelvom dagens ret er lavet af noget så hverdagsagtigt som hakket kalv og flæsk, så ville jeg ikke betænke mig et eneste øjeblik på at servere den for gæster. I al beskedenhed så smager den simpelthen bare så godt. Jeg har "flottet" mig med piskefløde, men ikke i voldsomme mængder og til gengæld er kødet og det øvrige tilbehør ret magert. Jeg serverede en enkel grøn salat og fuldkornsbulgur til, men nye kartofler havde også været dejligt til.

ll2Opskrift:

  • 450 g hakket kalv og flæske 3-6% fedt
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk finthakket estragon
  • 2 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 rødløg - skåret i smalle både
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 5 dl vindruer - gerne både blå og grønne - de største skåret i halve
  • Ca 2,5 dl piskefløde
  • Evt. et grønt drys til pynt - jeg brugte lidt bredbladet persille
 

Form kødet til 4 karbonader og krydr dem med salt og peber. Bland rosmarin, estragon og chiliflager og krydr kødet med ca halvdelen (pres det lidt fast i kødet). Sæt resten til side. Brun karbonaderne hurtigt på begge sider i lidt olivenolie på en dyb pande. Tag kødet af panden og sæt til side.

Steg løgene næsten bløde på "karbonade-panden". Tilsæt hvidløg, vindruer og resten af krydderurte-blandingen og steg yderligere 3-4 minutter.

Tilsæt fløden og kog op. Placer karbonaderne på panden og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Vend kødet en gang undervejs. Smag til med salt og peber og server.

salat-t-k2Dagens salat i al sin enkelhed - forskellige grønne salater drysset med lidt kapers. Dressing af citronsaft, olivenolie, hvidløg, dijonsennep, salt og peber.

tall-ka2Yderligere

  • Fuldkorns-bulgur kogt efter anvisning på pakken