Mørksej med cherrytomater, oliven, kapers og smør

fiskefad2Dagens menu bød på mørksej fanget i Øresund og dansk smør i italienske klæder. Helt enkelt og superhurtigt at lave, men med masser af smag. Typisk ville en ægte italiensk mama bruge en god olivenolie i stedet for smør, men i dag blev det altså med smør og det blev smagen bestemt ikke dårligere af - vælg selv, hvad du lyster. Jeg gav nye kartofler til, men et godt brød ville også fungere fint til.

k22Opskrift:

  • Ca 500 g mørksej uden skind og ben - skåret i passende stykker
  • Salt og peber
  • Saft og revet skal af ½ citron
  • 100 g smør - (alternativt god olivenolie) + lidt ekstra til at smøre fadet med
  • 300 g solmodne smagfulde cherrytomater - skåret i halve. (Gerne i forskellige farver og former)
  • 3 fed hvidløg - skåret i tynde skiver
  • 18 sorte oliven med sten - halveret og udstenet
  • 4 spsk kapers
  • 1 knips chiliflager
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 2 spsk finthakket frisk oregano
  • Lidt frisk basilikum til pynt
 

Smør et ovnfast fad med lidt smør og læg fisken heri. Krydr fisken gavmildt med salt og peber. Dryp med citronsaft og fordel citronskal udover fisken. Sæt til side.

Smelt 100 g smør på en pande uden at det tager farve, og steg tomaterne et par minutter heri, indtil skindet løsner sig lidt. Tilsæt så hvidløg, oliven, kapers, chiliflager, persille og oregano og steg yderligere et par minutter - stadig uden at det tager farve. Smag til med salt og peber.

Fordel tomatblanding og smør udover fisken, og bag i en 200 grader forvarmet ovn i ca 12 minutter. Drys med frisk basilikum og server.

mø2Yderligere:

  • Kogte nye kartofler eller godt brød