Dansk hakket kalv og flæsk møder Mellemøsten
Jeg har skrevet noget lignende før, men nu skriver jeg det altså igen - hakket kød er fantastisk at "lege" med i køkkenet. Med tilbehør og den rette krydring kan du tage en tur hele jorden rundt. I dag gik turen til Mellemøsten, selvom svinekød ikke lige er det, der normalt spises så meget af i de egne, men heldigvis er det jo tilladt for enhver husmor at sætte sit præg på maden - alt efter lyst, behov og hvilke råvarer køkkengemmerne byder på lige den dag. Vil du heller bruge hakket lam, okse eller kylling, så bytter du bare ud.
- 1 kg hakket kalv og flæsk 3-6% fedt
- 1 håndfuld bredbladet persille - finthakket
- 5 fed hvidløg - presset
- 3-4 spsk ras el hanout
- 2-3 tsk kanel
- 1 tsk chiliflager
- Salt og peber
Rør alle ingredienser til en fars og lad den hvile, imens du laver dressing, persillesalat og løgsalat.
Form farsen til 8-10 krebinetter og steg dem gyldne og netop gennemstegte på en (grill)pande - ca 12 minutter i alt.
- 5 dl 9% cremefraiche
- 3-4 fed hvidløg
- Ca 4 spsk citronsaft
- 1 spsk sumak
- Salt og peber
- Eventuelt lidt persille til pynt
Rør cremefraiche, hvidløg, citronsaft, sumak, salt og peber sammen. Lad dressingen trække 15-20 minutter på køl. Pynt eventuelt med lidt persille.
Persillesalat:
- Ca 60 g persille - befriet for de værste stængler
- 1 rødløg - finthakket
- 7 cherrytomater - finthakket
- 4-5 spsk citronsaft
- 1 knips spidskommen
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
Bland alle ingredienser sammen. Smag til med eventuelt mere citronsaft.
- 2 rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
- 1 skvæt citronsaft
- 1 spsk sumak
- Salt og peber
Bland alle ingredienser i en skål og lad trække et kvarters tid.
Yderligere:
- Salat - skåret i strimler
- Oliven
- Syltede majroer
- Pita- eller fladbrød
- Eventuelt frisk chili, citron og ekstra persille
