Vegetar-pizza

Jeg havde lovet min yngste at vi skulle lave pizza. Det gør vi ellers aldrig, da jeg har erfaring med at hjemmelavede pizzaer er sådan nogen med tyk, svampet, bleg dej med intetsigende tomatsovs, skinketern og dåseananas, så det har jeg forsøgt at undgå og da det jo er meatless monday, så er dagens pizza'er er naturligvis uden skinketern eller andet kød. Faktisk blev de overraskende gode, så det var ikke sidste gang at vi laver vores egen pizza.

Jeg lavede dejen i morges og lod den stå køligt og hæve. Opskriften ser nogenlunde sådan ud:

  • 2,5 dl koldt vand
  • 250 g hvedmel
  • 150 g hvedeklid
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 10 g gær
 

Jeg tog alle ingredienser i foodprocessoren (undtaget en lille smule af melet, som jeg tilsatte undervejs) og sørgede for at smulre gæren helt i vandet og så gav jeg det en ordenlig tur, indtil dejen så fin ud. Måske skal du have lidt mere eller mindre mel i - prøv dig frem.

Da jeg skulle bruge dejen, var den vokset til 3 dobbelt størrelse og var dejlig nem at arbejde med. Jeg rullede den ikke ud, men lavede blot pizzabundene med hænderne og lagde dem på bagepapir, hvor de fik forskelligt fyld. Dejen rækker til 4 bunde i almindelig middags-tallerken størrelse. Pizzaerne fik ca 10 minutter på 300 grader.

pizza1

Med pesto, tynde kartoffelskiver, danablu, mozzarella og frisk timian.

 

pizza2

Med tomatsovs af koncentreret tomatpuré, herpes de provence, chili, S&P, samt champignon, mozzarella og danablu.

 

pizza3

Og den bedste - synes jeg - med pesto, frisk spinat, gedefeta og skiver af rødløg krammet med  lidt olivenolie.

tapanade

Jeg lavede også en oliventapanade til at dryppe på de færdige pizzaer. Den er sådan set lidt snyd, da den ikke er 100% vegetarisk, da der er ansjoser i. Du kan se, hvordan jeg laver tapanaden her: http://persille.bloggersdelight.dk/2014/03/oliventapanade/

 

pizImens det sidste hold pizzaer var i ovnen, lavede jeg en hurtig "ryd op i grøntsagskuffen-salat" blot med lidt citronsaft og presset hvidløg som dressing.