Laksespyd, farverig salat og kapers/peberrods-dressing

laks bSelvom vejret ikke er specielt sommerligt, så var menuen det til dagens aftensmad - nemlig laks på spyd og en sprød salat med blandt andet nykogte majs og den flotteste lilla blomkål en cremefraiche - og her til en dressing med masser af friskrevet peberrod og kapers. Start med at lave dressingen, så salaten og til sidst laksen.

æææLaksespyd:

  • 600 g laks uden skind og ben - skåret i mindre tern
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber
  • 6 træspyd
 

Dryp laksen med citronsaft og krydr gavmildt med salt og peber. Sæt laksestykkerne på spyd og bag i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 minutter.

tæt1Salaten:

  • 2 majs
  • 1 lille iceberg-salathoved - snittet
  • 1 lille lilla blomkålshoved - delt i små buketter
  • 1 stor håndfuld slikærter - snittet i mindre stykker
  • 1 håndfuld bredbladet persille - groft hakket
 

Kog majskolberne i let saltet vand i ca 10 minutter. Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe af. Skær kernerne fra kolben. Vend iceberg, blomkål og sukkerærter sammen på et fad. Fordel majs udover salaten og drys med persille.

dr31Kapers/peberrods-dressing:

  • 3,5 dl cremefraiche
  • 4 spsk finthakket dild
  • 5 spsk kapers - groft hakket
  • 5-10 spsk friskrevet peberrod - alt efter smag og behag og rodens styrke
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt pyntegrønt
 

Bland alle ingredienser til en dressing. Lad den gerne trække lidt på køkkenbordet, imens du laver salat og bager laksen.

Endvidere:

  • Eventuelt lidt groft brød
  • Citronbåde